Bundt cake este o prajitura tipic americana, cae se coace intr-o tava speciala cu o gaura in mijloc. Pare insa a fi de inspiratie nord europeana. De obicei se decoreaza cu o glazura deasupra.
Eu de data aceasta am ales sa le pregatesc in varianta mini.
Mini bundt cake cu mere. Ingrediente:
- oua 2
- faina 00 150 g
- ulei de floarea soarelui 115 g
- zahar tos 150g
- mere 2
- stafide 1 pumn
- praf de copt 6 g
- sare 1/2 lingurita
- scortisoara 1/2 lingurita
- nucsoara 1/2 lingurita
- ciocolata amaruie 80 g
Mini bundt cake cu mere. Mod de preparare:
Bateti ouale cu zaharul. Adaugati uleiul continuand sa mixati.
Intr-un bol, amestecati faina cernuta cu praful de copt, sarea si condimentele. Uniti ingredientele seci si cele umide si amestecati.
Adaugati stafidele si merele decojite si taiate cubulete.
Uleiati si infarinati formele de bundt cake.
Distribuiti aluatul in forme (nu trebuie sa fie chiar pline; un pic mai bine de trei sferturi). Dati la cuptor la 170 grade pentru circa 40 de minute.
Lasati-le sa se raceasca pentru 5-10 minute. Scoateti bundt cake din forme si asezati-i pe un grilaj de dulciuri.
Topiti ciocolata la bain marie si distribuiti-o peste bundt cake.
Sunt foarte bune si cu un sos de caramel deasupa.