Banana bread

Banana bread este o paine dulce cu banana sau din banana, tipic americana. Mie, personal imi place sa o aromatizez cu cafea si scortisoara si sa adaug in aluat nuci si ciocolata.

Merge bine la micul dejun cu o ceasca de ceai de scortisoara, sau cu o cafea cu lapte sau, de ce nu, daca vrem sa exageram cu o ceasca de ciocolata cu lapte.

Se spoate servi si cu putina branza moale tip Almette, ca sa contrastam dulcetea painii.

Banana bread. Ingrediente:

  • faina 00 250 g
  • unt 85 g
  • zahar tos 110 g
  • banane coapte bine 4 (circa 400 g de fruct)
  • iaurt 75 g
  • nuci prajite 100 g
  • ciocolata bobite 150 g
  • oua 2
  • cafea espresso 1/2 cescuta
  • scortisoara 1 lingurita
  • bicarbonat 1 lingurita
  • sare 1/2 lingurita

Banana bread. Mod de pregatire:

Intr-un bol mare amestecati faina cu zaharul, sarea, scortisoara, bicarbonatul, nucile taiate mare si ciocolata.

In alt bolisor amestecati bananele  zdrobite (pure), untul topit si racit, ouale, iaurtul si cafeaua.

Amestecati ingredientele seci cu cele umide. Nu amestecati prea mult, minimul pentru a amalgama ingredientele.

Ungeti cu unt si tapetati cu faina o tava de chec sau tavite mai mici daca doriti sa faceti portii unice.

Varsati compozitia in tava/tavi. Dati la cuptor la 190 de grade pentru circa 1 ora (30 de minute pentru tavitele mici). Incercati cu scobitoarea.

Author: Greta

Share This Post On

Submit a Comment

Il tuo indirizzo email non sarà pubblicato. I campi obbligatori sono contrassegnati *

Translate »
Visit Us On TwitterVisit Us On FacebookVisit Us On Google PlusVisit Us On PinterestVisit Us On YoutubeVisit Us On LinkedinCheck Our FeedVisit Us On Instagram