Biscuiti moi cu portocale

Acum este sezonul portocalelor, asa ca trebuie sa profitam de ele. Eu una le folosesc foarte mult in bucatarie, in salate, cu carne, in sosuri de paste, risotto, dar si in deserturi.

Oprindu-ma la deserturi, astazi vreau sa va dau o reteta superba de biscuiti. Pregatiti-o si apoi imi spuneti daca am avut dreptate sau nu. Astazi, va dau reteta de biscuiti moi cu portocale. Sunt minunati: crocanti in exterior, moi la mijloc, super parfumati si aromati. Unde mai punem ca se fac si repede.

Biscuiti moi cu portocale. Ingrediente:

  • unt moale, la temperatura camerei 100 g
  • zahar tos 80 g + cateva linguri pentru decor
  • ou mediu 1
  • faina 00 270 g
  • praf de copt 6 g
  • sare 1 piscatura
  • coaja rasa de la o portocala
  • sucul de la portocala, circa 40 ml
  • zahar praf

Biscuiti moi cu portocale. Pregatire:

Mai inatai mixati bine untul cu zaharul pana ce obtineti un amestec cremos.

Adaugati oul. Amestecati.

Adaugati sucul si coaja de portocala si amestecati din nou.

Intr-un alt bol, amestecati faina cu praful de copt si sarea. Uniteti-le la crema de unt si formati un aluat neted.

Acoperiti cu folie alimentara aluatul si dati-l la frigider pentru circa 1 ora.

Impartiti aluatul in mici parti egale si formati mingiute de marimea unor nuci. Dati-le prin zahar tos si apoi prin zahar praf si asezati-le in tava de cuptor acoperita cu hartie de copt.

Dati la cuptor la 180 de grade, pentru circa 10-12 minute, cuptor ventilat.

 

Author: Greta

Share This Post On

Submit a Comment

Il tuo indirizzo email non sarĂ  pubblicato. I campi obbligatori sono contrassegnati *

Translate »
Visit Us On TwitterVisit Us On FacebookVisit Us On Google PlusVisit Us On PinterestVisit Us On YoutubeVisit Us On LinkedinCheck Our FeedVisit Us On Instagram