Prajitura din paine si mere

Se intampla uneori, cred, la toate casele, sa cumparam pre multa paine, sa nu reusim sa consumam painea cumparata. Painea se invecheste, devine tare si se arunca… din pacate. Eu sunt una fixata impotriva risipei de mancare. Ma calca de-a dreptul pe nervi cand vad mancare aruncata. Incerc mereu sa refolosesc totul in bucatarie si sa nu arunc.

Reteta de astazi este o solutie pentru a refolosi painea ramasa.

Prajitura din paine si mere. Ingrediente:

  • pentru circa 300 g paine veche
  • lapte 500 ml
  • oua 2
  • mere 4
  • stafide 1/2 cana
  • zahar brun 100 g
  • samburii de brad 1 mana
  • scortisoara 1 lingurita
  • vanilie praf 1/2 lingurita

Prajitura din paine si mere. Mod de pregatire:

Taiati sau rupeti bucatele painea. Puneti-o la inmuiat in lapte pentru circa 1 ora.

Dupa o ora, bateti ouale usor cu zaharul si adaugati-le peste paine.

Decojiti si taiati cubulete merele. Puneti-le peste painea cu lapte si oua. Adaugati si celelalte ingrediente, mai putin samburii de brad.

Puneti compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt (eu de data aceasta am ales o tava rotunda de diametru 22 cm). Asezati deasupra semintele de brad si dati la cuptor static la 180 de grade pentru circa 40 de minute, pana ce prajitura va fi aurie deasupra.

Author: Greta

Share This Post On

Submit a Comment

Il tuo indirizzo email non sarĂ  pubblicato. I campi obbligatori sono contrassegnati *

Translate »
Visit Us On TwitterVisit Us On FacebookVisit Us On Google PlusVisit Us On PinterestVisit Us On YoutubeVisit Us On LinkedinCheck Our FeedVisit Us On Instagram