Scones integrali cu prune uscate

Acesti scones integrali cu prune uscate sunt de-a dreptul mirifici. Trebuie sa ii incercati. Eu ii recomand din suflet.

Sunt perfecti la micul dejun cu o ceasca de lapte cald sau un lapte machiat (eu prefer laptele de orz sau de migdale pentru lapte machiat, dar depinde de gustul fiecaruia).

Reteta aceasta am pregatit-o pentru prima data acum 3 trei ani, improvizand o veche reteta americana a unui scones cu fructe de padure pe care il gustasem intr-o bakery din Milano. A fost iubire la prima gustare. De atunci cred ca am refacut-o de cel putin o suta de ori.

Scones integrali cu prune uscate. Ingrediente:

  • faina integrala 75 g
  • faina 00 175 g
  • zahar tos 50 g + 2 linguri
  • praf de copt 10 g
  • sare 2 g
  • unt rece 60 g
  • prune uscate 150 g
  • smantana acra 250 g –  2 linguri de tinut pentru glazura

Scones integrali cu prune uscate. Mod de pregatire:

Amestecati toate ingredientele seci. Adaugati untul rece taiat cubulete si amestecatai pentru a obtine o compozitie faramitata.

Adaugati si prunele taiate si apoi, la final smantana.

Puneti aluatul intr-o tava de cuptor rotunda, cu diametrul de 20 cm, acoperita cu hartie de copt.

Cu un cutit trecut prin faina impartiti prajitura in 4 parti, apoi in 8 (vor rezulta 8 felii).

Ungeti deasupra cu smatana. Spulverati cu zahar.

Dati la cuptor ventila la 200 de grade pentru 10 minute, apoi alte 15 minute la 190 de grade.

Lasati sa se raceasca si impartiti prajitura in feliile delimitate inainte.

Eu, de multe ori le tai apoi in mijloc si le umplu cu dulceata de zmeura.

 

Author: Greta

Share This Post On

Submit a Comment

Il tuo indirizzo email non sarà pubblicato. I campi obbligatori sono contrassegnati *

Translate »
Visit Us On TwitterVisit Us On FacebookVisit Us On Google PlusVisit Us On PinterestVisit Us On YoutubeVisit Us On LinkedinCheck Our FeedVisit Us On Instagram