Prajitura varsata cu faina integrala si dulceata

Imi place sa prajituresc. Nu e o noutate. Imi place sa avem mereu ceva in casa dulce, dar nu prea pentru micul dejun sau pentru gustarea de dupa masa. Ceea ce nu imi place insa sunt prajiturile cremoase, torturile pompoase. Nu e ca le urasc dar le prefer la zile de nastere, Paste sau Craciun, dar toata ziua, in fiecare saptamana mai bine NU. Imi plac dulciurile simple: biscuiti, checuri, crostate, prajituri cu fructe, cu dulceata, placinte, clatite, gogosi.Prajitura de azi e super simpla, ca si gust dar si ca si mod de pregatire. E si foarte rapida: 5 minute si e in cuptor.

Prajitura varsata cu faina integrala si dulceata. Ingrediente:

  • faina integrala 220 g
  • praf de copt 6 g
  • zahar brun 80 g
  • Scortisoara 1/2 lingurita
  • coaja rasa de la 1/2 lamaie sau portocala
  • sare 1 piscatura
  • oua 2
  • lapte 70 g
  • ulei de floarea soarelui 70 g
  • dulceata de prune circa 100-120 g
  • amaretti 5-6 biscuiti

Prajitura varsata cu faina integrala si dulceata. Mod de pregatire:

Incalziti mai intai cuptorul la 180 de grade.Intrun bol mare amestecati toate ingredientele uscate (de la faina pana la sare inclusiv).Intrun alt bol amestecati ouale, laptele si uleiul. Varsati-le peste ingredientele uscate si amalgamati totul.Acoperiti o tava de cuptor rotunda cu diametrul 22 cm cu hartie de copt sau ungeti-o cu ulei si tapetati-o cu faina.Intindeti jumatate din aluat in tava ajutandu-va cu o spatula sau cu o lingura.Acoperiti cu un strat de dulceata.Intindeti deasupra cealalta jumatate de aluat si sfaramati deasupra biscuiti amaretti.Dati prajitura la cuptor pentru circa 40 de minute sau pana ce capata deasupra o culoare aurie.

Author: Greta

Share This Post On

Submit a Comment

Il tuo indirizzo email non sarĂ  pubblicato. I campi obbligatori sono contrassegnati *

Translate »
Visit Us On TwitterVisit Us On FacebookVisit Us On Google PlusVisit Us On PinterestVisit Us On YoutubeVisit Us On LinkedinCheck Our FeedVisit Us On Instagram