Despre mine

Numele meu este Greta Rachita.  Am 33 de ani, sunt o mare visatoare si sunt mandra de acest lucru. Sunt mandra ca ma reusit sa regasesc forta de a visa, inocenta si infantilitatea pentru a o putea face, curajul de a crede in visele mele, puterea de a le face sa devina realitate.

Sunt nascuta si crescuta in Romania, dar in 2008 am aterizat in Italia, la Padova, cu o bursa de studiu si ii multumesc lui Dumneazeau ca mi-a purtat pasii aici, deoarece asa am cunoscut iubirea, pasiunea, mi-a deschis in fata ochilor o lumea extraordinara, o lume plina de culoare, de frumos, de placere: lumea gustului, lumea bucatariei. Am nimerit intr-o tara unde bucataria este ridicata la nivel de arta, este considerata sacra si asta imi place mult. Iubirea pentru bucataria italiana se vede mult in blogul meu deoarece multe din retele mele au impronta acestei bucatarii.

Am un master in Politica Uniunii Europene, o scoala de administratie penitenciara, trei ani lucrati intr-o inchisoare de maxima siguranta, unul in domeniul vanzarilor, altii sapte ca si functionar intr-o firma multinationala de transporturi. Am facut multe alegeri… am calcat pe multe strazi…am incercat mult si multe, am muncit mereu. si mereu am vrut mai mult. Am fost mereu in cautare de ceva: am cautat sa studiez, sa adun cat mai multe informatii, multa, multa informatie, fara a ma opri vreodata pentru a incerca sa inteleg ceeea ce ma interesa cu adevarat, ceea ce vroiam sa devin, ceea ce vroiam sa fac cu viata mea; in cautare de a deveni o persoana importanta, fara a ma opri pentru a intelege in ce sau pentru cine, de a deveni apreciata fara a ma intreba pentru ce motiv sau de catre cine, de a deveni cea mai iubita, fara a ma interesa de catre cine, de a face cariera fara a ma intreba in ce.

Inca din liceu vroiam totul si imediat, dar nu stiam ce insemna pentru mine acest “tot”. Am alergat fara a ma opri o secunda ani si ani fara a ajunge la finish, fara a avea un mare rezultat, purtand mereu in suflet o mare nostalgie, un mare gol apasator ce continua mereu sa creasca pana cand la un punct m-am oprit. Nu mai puteam continua asa, nu mai suportam aceasta greutate care ma ardea in interior si ma stingea in afara. Trebuia sa inteleg de unde provenea pentru a-l putea elimina.

Am inteles ca aveam nevoie de viata MEA, sa fac alegerile MELE, sa pun seara capul pe perna multumita de ziua MEA, de deciziile MELE, aveam nevoie sa gandesc EU, sa decid EU, sa traiesc EU. Aveam nevoie de MINE. Tebuie sa ma caut pe MINE, nimic altceva. Trebuia sa umplu acel gol cu iubire, cu pasiune, iubire pentru viata, iubire pentru cei ce ma inconjoara, iubire pentru tot ceea ce este frumos, bun, stralucitor, iubire pentru gust, iubire pentru mancare.

In acel moment a luat nastere Glamourincucina, in urma cu un an, sub forma unui blog, pe care EU prezint retetele MELE, sau retetele altora interpretate de catre MINE, ideile MELE, modul MEU de a vedea lumea, o lume glamour, plina di savoare, o lume IN, stralucitoare, fashion, criticile MELE culinare, criticile mele privind diferite restaurante, un blog cu care ma caut pe MINE.

Am pornit in aceasta aventura, invatand in fiecare zi ceva nou. Pentru a fi sigura asupra a ceea ce scriu m-am inscris la o scoala de bucatarie pe care am si absolvit-o aici la Padova. Am participat la un reality show in Romania- Masterchef, care mi-a adus si mari satisfactii, iar de mai bine de doi ani gestionez Lovely Bakery, Padova, unde de dimineata pana seara coc paine, pizza, bagel, cookies, muffin , brownie, tarte, torturi pentru toate gusturile.

In acest blog imi propun sa impartasesc cu voi pasiunea pentru pentru bucatarie, retetele mele, retetele culese de pe meleaguri italiene si puse in aplicare in bucataria mea, trucurile mele pentru a organiza mese pentru oaspetii mei facandu-i sa se simta cat mai bine, importanta legumelor si fructelor de sezon.

Translate »
Visit Us On TwitterVisit Us On FacebookVisit Us On Google PlusVisit Us On PinterestVisit Us On YoutubeVisit Us On LinkedinCheck Our FeedVisit Us On Instagram